Україна

Новини і публікації

Оновлення в модельному ряді Mitsubishi Electric

Компанія Mitsubishi Electric в 2016 році представила свою нову топову модель спліт-системи преміального класу MSZ-LN, в якій зібрані всі новітні розробки і досвід багаторічної роботи фірми. Вона розроблена на базі моделі MSZ-FL для внутрішнього ринку і являє собою адаптацію кондиціонера для європейських країн. Японська модифікація кондиціонера продається на батьківщині бренду з середини червня, але вже в кінці літа вийшла на першу позицію в рейтингу продаж. Чим зумовлена така популярність і які особливості моделі?

Загальні технічні характеристики

В моделі MSZ-LN використовуються як вже перевірені функції і особливості кондиціонерів Mitsubishi Electric минулих років, так і нові розробки:

  • сучасний холодоагент R32;
  • низький рівень шуму;
  • наявність можливості керування через Wi-Fi в заводській комплектації;
  • моніторинг енергоспоживання через Wi-Fi;
  • захисне покриття внутрішнього блоку, яке зменшує осідання на нього пилу;
  • висока енергоефективність (SEER 10,3);
  • наявність окремого типу зовнішнього блока для ефективної роботи в режимі теплової помпи;
  • датчик 3-D I-see;
  • наявність інтерфейсу CN104 для зовнішнього сигналу;
  • наявність інтерфейсу CN105 для підключення до центральних систем керування будівлями у тому числі з використанням INTERNET;
  • можливість під’єднання к мультисистемам MXZ, яка буде реалізована для блоків з червня 2017 року.

Ефективність та безпека

Холодоагент R32 має менший потенціал глобального потепління, ніж аналоги, що дозволяє зменшити вплив фреону на атмосферу в разі негерметичності контуру. Вищі термодинамічні показники фреону дозволяють виготовляти блоки менших габаритів, ніж для попереднього холодоагенту R410A, для заміни якого він розроблений. Однак, схожість характеристик R410A та R32 дозволить в майбутньому використовувати внутрішні блоки MSZ-LN в складі мультиспліт-систем MXZ на фреоні R410A.

Зовнішній блок кондиціонеру представлений в двох модифікаціях. Стандартний (MUZ-LN VG-E1) та блок Hyper Heating з розширеними режимами роботи  (модель MUZ-LN VGHZ-E1). Зовнішній блок з розширеними режимами розрахований на роботу до -25 ºC в режимі теплового насосу. При чому, його ефективність не зменшується до -15 ºC. В комплект включений кабель обігріву піддона. Особливістю блока є малий час відтаювання. Також присутня можливість опалення в черговому режимі. Автоматика в такому випадку підтримує температуру 10ºC і працює також від тижневого таймеру.

Кондиціонер відрізняється високою енергоефективністю. Після початку продажу в наступному році, він стане найбільш ефективною системою, яка була присутня на території європейського континенту серед обладнання для кондиціонування. Сезонна ефективність системи (SEER) досягає значення 10,3.

Як і всі інші, нова преміальна модель кондиціонерів Mitsubishi Electric відрізняється низьким рівнем шуму. При роботі він не перевищує 20 dB(А).

Контроль та керування

MSZ-LN використовує вже знайому технологію I-see, яка встановлюється на всіх топових моделях компанії. У внутрішньому блоці спліт-системи встановлений датчик 3-D I-see, який контролює наявність людей в приміщенні та корегує роботу системи. Він буде відстежувати кількість людей, їх температуру в різних частинах, вид діяльності, наявність одягу та іншого утеплення. За цими показниками вибираються особливості роботи кондиціонера. Точна специфікація технології буде відома перед початком поставок обладнання на континент.

Наявність можливості керування кондиціонером MSZ-LN через Wi-Fi вже в стандартній комплектації, дозволяє регулювати роботу системи напряму з комп’ютера через Wi-Fi роутер. Також через цю безпровідну технологію можливо відстежувати і контролювати електричне споживання спліт-системи.

В кондиціонері втілена можливість блокування режимів через пульт керування, а також встановлення нічного режиму за допомогою того ж ПДУ. Це дозволяє зменшувати рівень шуму від зовнішнього агрегату на 3 dB, відключати звукові оповіщення, знижувати яскравість дисплея. Переносний ПДУ дозволяє повністю контролювати роботу системи.

Вбудований роз’єм CN104 дозволяє організувати функціонування спліт-системі за допомогою зовнішнього сигналу. Наприклад – «карти гостя».

Для більш комфортного використання кондиціонера повітря з нього розподіляється по приміщенню за допомогою 4-х незалежних шторок. Це дозволяє охолоджувати кімнату більш рівномірно, направляючи холодне повітря в різні частини.

Хоча зараз ці блоки розраховані для роботи тільки в одиночних системах, майже відразу після виходу на європейський ринок (квітень 2017 р.), з’явиться можливість підключати їх до мультисистем MXZ. Ця можливість буде доступна з червня 2017 року.

Дизайн

Кондиціонер Mitsubishi Electric MSZ-LN завоював популярність у вибагливої японської аудиторії не тільки завдяки своїм технічним характеристиками, але і через зовнішній вигляд. В 2016 році спліт система завоювала Гран-прі найбільш відомої премії для побутового обладнання в Європі – Good Design Award.

Внутрішні блоки виготовлені у вже традиційному для японського виробника стилі з прямими кутами і плоскими поверхнями. Висока якість пластикового лиття дозволяє створити абсолютно рівні поверхні без похибок. Дизайн кондиціонера не передбачає зайвих деталей, але його вишуканість і простота дозволяє вписати блок майже в любий інтер’єр. Особливістю дизайну кондиціонеру є те, що датчик 3-D I-see заходить всередину блоку після вимкнення кондиціонера.

Якщо інші моделі компанія випускає в основному в білому кольорі, то MSZ-LN буде поставлятися відразу в чотирьох кольорових рішеннях:

  • рубіновий червоний (MSZ-LN*VGR)
  • перламутровий білий (MSZ-LN*VGV)
  • чорний онікс (MSZ-LN*VGB)
  • натуральний білий (MSZ-LN*VGW)

Вибір кольорів був зумовлений рівнем популярності кожного з них в Японії. Також ключову роль зіграли останні дослідження серед споживачів у Європі, які показують, що покупцям вже не вистачає тільки білого кольору в дизайні побутових приладів і техніки. Крім корпусу внутрішніх блоків, такі ж варіанти кольорової гами використовуються і для переносних пультів керування. Це дозволить це більш органічно вписати прилад в інтер’єр приміщення.

Важлива особливість, яка пов’язана з виходом моделі на ринок України – це буде зроблено одночасно зі стартом продажу спліт-системи у всій Європі.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0