Україна

Новини і публікації

Новий контролер компресорно-конденсаторних блоків Mitsubishi Electric

Компанія Mitsubishi Electric виробляє ряд інверторних зовнішніх блоків – DELUXE POWER Inverter (PUHZ-ZRP), STANDARD Inverter (PUHZ-P) і ZUBADAN Inverter (PUHZ-SHW), – які можуть використовуватися в якості компресорно-конденсаторних блоків (ККБ) фреонових секцій припливно -витяжних установок.

Однак інверторний зовнішній блок не можна включати статичним сигналом або сухим контактом, їм потрібно управляти відповідно до необхідної потужністю охолодження або нагрівання. В якості узгоджувального елемента до ККБ підключається спеціальний контролер, оснащений входами і виходами для зовнішніх ланцюгів управління і контролю.

Мал. 1. Система з зовнішнім управлінням продуктивністю

 

У вересні 2015 компанія Mitsubishi Electric починає виробництво третього модифікації контролера, керуючого ККБ. Прилад буде випускатися у двох комплекту циях: головний контролер PAC- IF031B-E з пультом управління PAR-31MAA і ведений контролер PAC-SIF013B-E без пульта.

Головний контролер PAC-IF031B-E може бути налаштований для роботи системи в режимах зовнішнього і автономного управління. У режимі зовнішнього управління (мал. 1) контролер припливно-витяжної установки вимірює температуру повітря в приміщенні, в каналі припливного повітря або в каналі витяжного повітря і обчислює необхідну продуктивність ККБ. Цифровий або аналоговий керуючий сигнал подається на контролер PAC-IF013B-E, який забезпечує роботу ККБ з потрібною потужністю. Новий контролер має вбудований інтерфейс Modbus, що розширює сумісність цього приладу з різними системами управління.

Режим ККБ: охолодження або нагрів – задається на пульті управління PAR-31MAA або визначається зовнішнім сигналом від вентустановки. Крім того режим може бути зафіксований за допомогою DIP-перемикачів на платі PAC-IF013B-E.

У режимі автономного управління (мал. 2) контролер самостійно вимірює температуру повітря і регулює продуктивність.

У цьому варіанті користувач управляє охолодженням або нагріванням за допомогою пульта.

Мал. 2. Система з автономним управлінням продуктивністю

 

На відміну від попередньої модифікації, нвінка здатна підтримувати температуру не тільки у витяжному каналі (або в приміщенні), але і в каналі припливного повітря.

Ведені контролери PAC-SIF013B-E призначені для реалізації нової функції – інтелектуального каскадного управління. До шести зовнішніх блоків можуть бути об’єднані в каскад для збільшення продуктивності. До блокам потрібно підключити по контролеру і об’єднати їх сигнальною лінією (мал. 3). Так можна сформувати систему з одного головного і п’яти ведених контролерів.


Мал. 3. Інтелектуальна система каскадного управління

 

Управляється каскад пультом PAR-31MAA.

Для каскадного з’єднання автономне управління не передбачено. Зовнішній сигнал від контролера припливно-витяжної установки надходить на головний контролер, який підключений до зовнішнього блоку з адресою «0». Аналоговий сигнал «0-10 В» та мережа Modbus забезпечують перемикання 11 ступенів продуктивності, керуючі сигнали «1-5 В», «4-20 мА», «0-10 кОм» і цифровий «Тип А» – 7 ступенів, а цифровий «Тип В» – 3 ступені.

Рекомендується застосовувати однотипні зовнішні блоки, але допускається використовувати в одному каскаді блоки двох типів, об’єднані в групи. Якщо один з зовнішніх блоків виходить з ладу, то автоматично включається інший. Крім того, для рівномірного вироблення ресурсу при роботі каскаду з частковою продуктивністю передбачений режим ротації зовнішніх блоків.

Контролери PAC-IF013B-E і PAC-SIF013B-E оснащені роз’ємом для карти пам’яті SD, на яку записуються робочі параметри для перевірки роботи системи та діагностики у випадку несправності. Карта може бути використана для оновлення вбудованого програмного забезпечення контролера, що дозволяє обійтися без спеціального програматора для розширення можливостей приладу в майбутньому.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0