Україна

Новини і публікації

Mitsubishi Electric укладає договір про придбання контрольного пакету акцій компанії DeLclima

Токіо, 25 серпня 2015 – Mitsubishi Electric Corporation (далі Mitsubishi Electric) уклала договір з De’Longhi Industrial SA (далі De’Longhi Industrial) про придбання 74,97% акціонерного капіталу DeLclima SpA (далі DeLclima), італійської компанії, що займається поставками обладнання для кондиціювання повітря. Після закриття угоди Mitsubishi Electric проведе обов’язковий тендер на придбання решти акцій DeLclima в обсязі приблизно 25,03% акціонерного капіталу, як цього вимагає італійське фінансове законодавство і правила CONSOB. Загальна очікувана вартість повного пакету акцій DeLclima становить близько 664 мільйонів євро (виходячи з ціни 4,44 євро за акцію).

Для здійснення угоди з придбання Mitsubishi Electric 74,97% акціонерного капіталу DeLclima (далі «Угода») потрібен дозвіл антимонопольної служби і оформлення продажу DL Radiators Srl – Непрямої дочірньої компанії DeLclima (далі DL Radiators). DL Radiators буде продана спорідненої компанії De’Longhi Industrial до завершення угоди. Крім того, за домовленістю сторін ціна за акцію у розмірі 4,44 євро буде додатково збільшена на суму, яка розраховується на подобової основі, починаючи з 30 червня 2015 і закінчуючи датою закриття угоди. Розрахункова сума збільшення ціни за акцію складає приблизно 0,07 євро за умови, що закриття угоди буде скоєне наприкінці листопада 2015

В даний час Mitsubishi Electric оцінює вплив нового придбання на її фінансовий стан і при першій можливості зробить заяву, якщо виникне необхідність в уточненні фінансового прогнозу компанії або розкритті будь іншої важливої ​​інформації.

Причини поглинання

Mitsubishi Electric здійснює поставки систем опалення, вентиляції та кондиціонування повітря (ОВКВ) по всьому світу, обслуговуючи ринки Японії, Європи, Північної Америки, Китаю, Південно-Східної Азії, Індії та Австралії.

Другим за пріоритетністю в діяльності Mitsubishi Electric після японського є ринок Європи. У міру розвитку європейського ринку систем кондиціонування повітря його учасники стикаються з необхідністю пропонувати продукти з високою доданою вартістю, наприклад, можливість економії електроенергії, а також забезпечувати відповідність природоохоронним вимогам (F-Gas регулірованіе1). У зв’язку з цим Mitsubishi Electric розвиває свою діяльність в регіоні, орієнтуючись, в першу чергу, на поставки кімнатних кондиціонерів, а також агрегатованих і комплексних установок кондиціонування повітря для будівель. Поглинання DeLclima означає повноцінне освоєння Mitsubishi Electric сектора холодильної техніки (чиллери) 2, що дозволить компанії розширити свій портфель проектів і стане важливою умовою, що гарантує постійне зростання і збільшення частки ринку компанії. Крім того, поглинання дозволить Mitsubishi Electric забезпечити ефективне виконання природоохоронних вимог (F-Gas регулювання), важливість яких в наступні роки буде тільки підвищуватися.

До числа дочірніх підприємств DeLclima відносяться Climaveneta SpA і RC Group SpA, які володіють наступними перевагами:

Climaveneta S.p.A .:

  • Основна частка європейського ринку і солідна марка, яка користується довірою клієнтів як знак якості у сфері холодильного обладнання;
  • Енергозберігаюча технологія з низьким рівнем шуму, чудовим інженерним виконанням і високою продуктивністю, а також з можливістю індивідуалізації продукції і її швидкої доставки;
  • Системні рішення, такі як дистанційний контроль роботи обладнання ОВКВ.

RC Group SpA:

  • Експертний досвід у виробництві спеціалізованого обладнання для кондиціювання повітря, наприклад систем кондиціонування повітря для серверних приміщень, що є спеціалізацією RC Group SpA.

Передбачається, що на європейському ринку, що є важливим напрямком поставок систем ОВКВ Mitsubishi Electric, зберігатиметься високий попит на холодильне обладнання. Придбання DeLclima дозволить Mitsubishi Electric оптимізувати модельний ряд великих промислових пристроїв, особливо холодильних установок, і взяти участь в конкурентній боротьбі на ринках побутових і промислових систем ОВКВ. Mitsubishi Electric прагне підвищити свій рівень конкурентоспроможності та розширити межі діяльності, оптимізуючи напрямок спеціалізованих рішень з використанням системних рішень DeLclima і реалізуючи можливості співпраці, в тому числі, за рахунок посилення глобальної позиції компанії на базі існуючої мережі операцій DeLclima в різних країнах, включаючи Китай.

Mitsubishi Electric планує реалізувати нові можливості співпраці наступним чином:

  • Збільшення обсягу продажів за рахунок використання можливостей перехресних продажів для обох компаній;
  • Інтеграція систем управління компаній для посилення ресурсів з розробки нових рішень ОВКВ;
  • Підвищення цінності продукції DeLclima шляхом використання компонентів, виготовлених Mitsubishi Electric, включаючи інвертера, теплообмінники, вентилятори і компресори.

 

1. Європейські нормативи вимагають поступового зменшення викидів фреону, що є одним з різновидів парникових газів, до 2030 року.

2. Чиллери підтримують температуру об’єкта, використовуючи теплообмінну середовище (наприклад, воду) в замкнутій системі, і в цілому класифікуються як централізовані системи кондиціонування повітря, в основному призначені для великих об’єктів, таких як будівлі і заводи.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0