Україна

Новини і публікації

Новий флагман Mitsubishi Electric – «Преміум-інвертор» серії LN

Компанія Mitsubishi Electric Corporation приступила до випуску нової системи кондиціонування повітря «Преміум-інвертор» MSZ-LN, яка сформує вищий преміальний сегмент на ринку кліматичної техніки. У цій системі поєднуються витончений зовнішній вигляд, характерний для серії «Дизайн-інвертор», і найвищі технічні характеристики, властиві серії «Делюкс-інвертор». Серія «Преміум-інвертор» має максимальний набір функцій і можливостей, які можуть знадобитися найвимогливішому користувачеві.


Традиційно компанія Mitsubishi Electric Corporation при випуску нових моделей переслідує дві мети – зниження рівня шуму і збільшення енергоефективності. Мінімальний рівень шуму внутрішнього блоку «Преміум-інвертор» становить 19 дБ (А), а сезонний коефіцієнт холодопроизводительности, що характеризує енергоефективність, перевищив «психологічно важливу позначку»: коефіцієнт SEER моделі MSZ-LN25 дорівнює 10,5. Такого результату вдалося досягти завдяки застосуванню найсучасніших технологій, компонентів і матеріалів, включаючи холодоагент R32.


Дизайн внутрішнього блоку MSZ-LN – це поєднання простих форм, суворої геометрії ліній і спеціального комбінованого пластика, який, подібно до лакофарбового покриття типу «металік», має глибинну структуру і прозорий верхній шар. Передбачено три колірних рішення на основі комбінованого пластика: рубіново-червоний – MSZ-LN * VGR, «чорний онікс» – MSZ-LN * VGB і перламутровий білий – MSZ-LN * VGV. Випускається також модель MSZLN * VGW білого кольору, без прозорого верхнього шару. Колір і тип пластика бездротового пульта управління, що поставляється в комплекті, відповідають кольору внутрішнього блоку.


Внутрішні блоки MSZ-LN вже додані в додаток для смартфонів і планшетів ME-view3D, яке можна безкоштовно скачати в Apple Store і Google Play. У цьому додатку використана технологія «доповненої реальності». З його допомогою можна «приміряти» колір і форму внутрішнього блоку, а також вибрати оптимальну його розташування в конкретному приміщенні. З програми роздруковується спеціальний маркер і кріпиться на стіну в місці передбачуваної установки кондиціонера. Направляючи камеру смартфона або планшета, можна побачити на екрані об’ємне зображення внутрішнього блоку і детально розглянути його під різними кутами.

Поставляються чотири модифікації систем продуктивністю 2,5, 3,5, 5 і 6 кВт призначені для охолодження і міжсезонного нагріву.

Випускаються також спеціалізовані зовнішні блоки MUZ-LN25 / 35 / 50VGHZ, мають пріоритет теплопроизводительности і здатні опалювати приміщення взимку. Для цього застосування буде важливий режим чергового опалення з цільової температурою +10 ° C. Крім того, нові внутрішні блоки MSZ-LN можуть працювати в рамках мультісістеми на базі зовнішнього блоку MXZ (фреон R410a).

Нові системи мають вбудований WiFi-адаптер, що забезпечує 2 варіанти управління – безпосереднє і віддалене. У першому варіанті можна використовувати смартфон в якості бездротового пульта управління зі зручним інтерфейсом і розширеними можливостями. Кондиціонер буде миттєво реагувати на команди.

Віддалене управління реалізується через хмарний сервер MELCloud, що зручно для контролю віддалених об’єктів, наприклад заміського будинку.

Слід особливо відзначити дві ключові технології, застосовані в системах «Преміум-інвертор», – це система очищення повітря Plasma Quad Plus і технологія відштовхування забруднювачів Dual Barrier Coating.

Система очищення повітря Plasma Quad Plus

Внутрішні блоки MSZ-LN оснащені системою фільтрації і стерилізації повітря Plasma Quad Plus. Іонізований газ (плазма) утворює завісу, яка руйнує бактерії, інактивує віруси, денатурує білки-алергени. Вбудований пристрій плазмового очищення повітря допоможе знизити сезонну захворюваність у дітей і дорослих, виключить алергічні реакції, в тому числі на домашніх тварин.

Ефективність антибактеріальної і антивірусною обробки повітря досліджена і підтверджена незалежними організаціями і лабораторіями. Тестування антибактеріальних властивостей проводилося в Науково-дослідному центрі навколишнього середовища ім. Кітасато (Японія) на золотистому стафілококу. Ці бактерії є причиною великої кількості небезпечних захворювань і добре пристосовуються до дії антибіотиків. Основними шляхами проникнення стафілокока в організм людини є повітряно-крапельний і повітряно-пиловий.

Також вони потрапляють в організм через пошкодження шкірних покривів і слизові оболонки. У тестовій лабораторії за три години антибактеріальної обробки повітря кондиціонером MSZ-LN25 концентрація життєздатних бактерій зменшилася на 99,39% в порівнянні з контролем, коли функція плазмового очищення була вимкнена. За результатами дослідження видано висновок KRCES-Bio № 2016_0118.

Противірусну ефективність підтвердив Центр вивчення вірусів підрозділу клінічних досліджень Медичного центру в м Сендай (Японія). Для цього в приміщенні об’ємом 25 м³ розпорошувався аерозоль, що містить повноцінний вірус грипу H3N2 (хоча зазвичай обмежуються випробуванням речовин, що імітують вірус, в невеликій камері об’ємом 1 м3). Система Plasma Quad Plus довела свою ефективність в «бойових умовах»: вона нейтралізувала 99% вірусів в приміщенні об’ємом 25 м³ за 72 хвилини, про що було видано офіційний висновок № 28-002.

Інститут алергенів навколишнього середовища (Токіо, Японія) підтвердив (висновок ITEA № T1606028), що система фільтрації блоків MSZ-LN знижує концентрацію в повітрі щонайменшої котячої шерсті і лупи, а також пилку більш ніж в 50 разів.

Особливу небезпеку в сучасних містах представляють дрібні тверді частинки. Їх називають PM (від англ. Particulate matter – тверді речовини). Частинки PM2.5 мають розмір менше 2,5 мкм.

Безліч таких частинок міститься в вихлопі дизельних двигунів, а також в тютюновому димі.

Дихальна система людини не здатна їх затримувати, тому через легені вони потрапляють разом з киснем безпосередньо в кров і розносяться по організму.

Компанія Mitsubishi Electric Corporation досліджувала ефективність збору дрібнодисперсних частинок PM2.5 за допомогою портативного лазерного фотометра DUTTRAK II Model 8530. Джерелом дрібнодисперсних частинок був сигаретний дим.

Початкова концентрація часток PM2.5, зафіксована приладом, становила 1,5 мг / м³. Експеримент проводився в двох версіях: в вентильованому приміщенні об’ємом 28 м³ і повітрообміном 14 м³ / год, а також в приміщенні без вентиляції.

У першому випадку потрібно 68 хвилин для зниження концентрації PM2.5 на 90% і 145 хвилин для зниження на 99%. У приміщенні без вентиляції очищення зайняла трохи більше часу: зниження на 90% було досягнуто за 83 хвилини, а на 99% – за 166 хвилин. Це властивість нових систем MSZ-LN оцінять власники квартир, розташованих близько жвавих міських магістралей, підприємств або ТЕЦ.

Технологія відштовхування забруднювачів Dual Barrier Coating

Дуже важливо, щоб частинки-забруднювачі не затримувалися на внутрішніх поверхнях кондиціонера. Для цього вперше була застосована технологія Dual Barrier Coating. Поверхні крильчаткивентилятора, алюмінієві ребра теплообмінника, а також пластикові деталі, що контактують з повітряним потоком, є «шахівницю» з чергуються гідрофобних і гідрофільних клітин мініатюрного розміру. Гідрофобні ділянки, які містять сполуки фтору, відштовхують гідрофільні забруднювачі: пил, волокна тканини і т. П., А гідрофільні ділянки заважають прилипання гідрофобних забруднювачів, таких як масляні аерозолі, частки сигаретного диму та ін.


Завдяки цьому покриттю внутрішні елементи залишаються чистими протягом тривалого часу і відсутні умови для розмноження бактерій або появи неприємних запахів.

Інші особливості

Привід напрямних повітряного потоку забезпечує двозонне розподіл повітря.

У поєднанні з вбудованим тепловізором (датчиком I-SEE), здатним знаходити положення людей в приміщенні по їх інфрачервоного випромінювання, система направляє або відводить потік від користувача в залежності від його переваг.

Застосування плоского прямокутного дизайну зажадало ускладнення внутрішньої конструкції.

В неробочому положенні елементи системи розподілу повітря повністю забираються в корпус, нагадуючи механізацію крила реактивного літака.

У нових системах передбачений спеціальний «нічний режим». При його активації з пульта управління виходять блідими світлодіодних індикаторів на внутрішньому блоці, відключаються підтверджують звукові сигнали, а також обмежується частота обертання компресора для зниження шуму зовнішнього блоку в нічний час. Раніше ця функція була присутня тільки в системах комерційної серії Mr.Slim і мультисистема MXZ, і користувач не мав можливості її активувати самостійно.

Your compare list

Compare
REMOVE ALL
COMPARE
0